Meteen naar de inhoud

visie

wij boeren duurzaam

Daarom grazen onze dieren jaarrond, met uitzondering van de lammerperiode, buiten op kruidenrijke weiden. Onze weiden bieden volop natuurlijke schuilmogelijkheid tegen zon, wind en regen door aanplant van bosplantsoenen en boompartijen met aandacht voor landschap en diversiteit. Onze dieren eten speciale grassen met kruiden die zorgen voor smakelijk natuurvlees en biologische resistentie tegen wormen en parasieten.
lammetjes en schapen in de gelderse vallei nabij Ede
Schapenboer Bart Kemp uit Ede, in de omgeving van Lunteren, zittend tussen enkele schapen en lammeren van zijn schapenboerderij valleilam.
Wij gebruiken geen chemische meststoffen en spuiten niet met chemische bestrijdingsmiddelen. Het vlees van onze dieren is antibioticavrij en onze dieren worden niet ingeënt. Wij telen zelf granen bestemd als extra krachtvoeding voor de schapen tijdens de lammertijd en voor de lammeren.
Onze werkwijze sluit aan bij de biologische schapenhouderij met geringe CO2 uitstoot en, mede door lokale afzet, nauwelijks ecologische voetafdruk. Daarnaast helpen we juist mee met CO2 reductie door opslag in de bodem en in bomen en struiken.
schapen die dringen voor een hek waar ze doorheen willen
hek in de doesburger eng in de gelderse vallei
Komt u gerust eens kijken bij onze weiden in de Doesburger Eng, vlakbij Ede! Bijvoorbeeld aan de Woutersweg, Hessenweg of Barteweg. Geniet van onze schapen en lammeren en het landschap. Welkom!